Rookverbod in cafés en andere openbare gelegenheden

Enkele decennia geleden was het heel gewoon dat er gerookt werd in cafés, restaurants, concertzalen en andere openbare gelegenheden. In de jaren negentig van de vorige eeuw begon dat te veranderen: veel openbare gebouwen werden voorzien van rookvrije ruimtes. Langzamerhand werden de rookvrije zones groter terwijl de ruimtes waar nog wel gerookt mocht worden steeds kleiner werden. Tegenwoordig mag er helemaal niet meer gerookt worden in openbare gelegenheden.

Buiten roken of snus gebruiken?

Rokende cafébezoekers vinden het niet leuk om de gezelligheid van het café te moeten verlaten wanneer ze een sigaret willen opsteken. Buiten staan roken is immers geen pretje als het regent of hard waait. Veel (ex-)rokers gebruiken daarom liever Lyft Snus wanneer ze met hun vriend(inn)en uitgaan. Lyft snus stelt cafébezoekers in staat om het algemeen geldende rookverbod op een aangename manier te omzeilen.

Toekomstmuziek?

Voorheen was het mogelijk om – naast (alcoholhoudende) dranken en heerlijke borrelhapjes – sigaretten te kopen in de kroeg. Worden de sigarettenautomaten in de nabije toekomst vervangen door Lyft snusautomaten?