Een feestje geven in een café

Cafés en pubs zijn normaal gesproken publieke ruimtes, maar het is ook heel goed mogelijk om er een privé feestje te organiseren. Dit kan een besloten feest zijn of een feestje waarbij ook andere cafégangers aanwezig kunnen zijn. Er zijn verschillende manieren om invulling te geven aan een privé feestje in de kroeg en het kostenplaatje hangt sterk af van de vorm die je kiest.

Wanneer je een feestje geeft voor veel mensen dan is het aan te raden het gehele café af te huren. Daarbij kun je afspraken maken met de eigenaar. Je kunt ervoor kiezen om een bepaald aantal drankjes per persoon te laten schenken of alleen bepaalde dranken te serveren. Het is meestal ook mogelijk om drank “af te kopen” door een vast bedrag te betalen voor onbeperkt drinken.

Bij een feest hoort uiteraard ook een taart. Met de eigenaar kun je afspreken dat je deze zelf meeneemt of laat bezorgen bij de pub. Wanneer je een hele bijzondere taart aan je gasten wilt geven kun je bij jeeigentaart.nl bijvoorbeeld een foto op je taart laten printen of een taart met een bepaald thema bestellen. In goed overleg is er over het algemeen veel mogelijk in een café. En met een taart of cupcakes van jeiegentaart.nl weet je zeker dat je iets unieks hebt waar gasten over zullen praten.

Een feestje met een klein groepje is ook erg gezellig in een café. Je kunt een tafel reserveren zodat je zeker weet dat er voldoende plek is in het café dat jouw voorkeur heeft. Wees van tevoren duidelijk tegen je gasten of er ook eten verzorgd wordt. Je wilt niet dat mensen de hele avond met trek rond lopen omdat ze eten hadden verwacht of juist al gegeten hebben terwijl je een heerlijke maaltijd in het café geregeld hebt. Wanneer je ervoor kiest om mensen zelf voor (een aantal) drankjes te laten betalen, is het ook wenselijk om dit van tevoren aan te geven.

Het grote voordeel van een feestje in een café is dat je op het feest zelf niets meer hoeft te verzorgen en je eigen feest volop kunt beleven. Daarnaast hoef je ook naderhand niets meer op te ruimen zodat je in alle rust kunt nagenieten.