Kinder Playback Shows in dorpscafés

Ofschoon menig voormalig dorpscafé in de loop der jaren is omgebouwd tot een dorpshuis, vervult deze locatie nog altijd een centrale functie in de Nederlandse dorpen. Er worden regelmatig festiviteiten georganiseerd voor jong en oud. Denk bijvoorbeeld aan toneelopvoeringen, bingo-, kaart- en bordspel avonden of een heuse Mini Playback Show.

Populariteit

De Playback Show werd geïntroduceerd in de jaren tachtig van de vorige eeuw, toen Henny Huisman deze imitatieshow begon te presenteren. De Playback Shows van Huisman waren wekelijks te zien op de televisie. Het programma werd gigantisch populair en scoorde keer op keer hoge kijkcijfers. Daarna kwamen er ook Playback Shows speciaal voor kinderen, die later Mini Playback Shows werden genoemd. Ook in dorpscafés/dorpshuizen werden en worden nog steeds Playback Shows voor de jeugd georganiseerd, waarbij het publiek doorgaans uit trotse ouders en grootouders bestaat.

De mooiste kinderkleding voor op de bühne

Het spreekt voor zich dat de kinderen die hun Playback Show opvoeren gekleed gaan in de prachtigste kostuums, afgestemd op de popzanger(es) die zij imiteren. Het valt echter niet mee om de juiste kinderkleding voor dit soort shows te vinden. Niets is frustrerender dan een hele dag door de stad te slenteren met je kind zonder daarin te zijn geslaagd. Ga samen met je kind online op zoek naar de geschikte kinderkleding voor zijn of haar komende show. Succes verzekerd!

De show

De voorbereidingen voor de Kinder Playback Show in het dorpscafé of dorpshuis beginnen al ver van tevoren. Er moet flink geoefend worden en jij als ouder bent natuurlijk zijn of haar coach. Je wilt dat jouw kind een sprankelend optreden geeft voor het aanwezige publiek. De kinderkleding die jullie samen hebben uitgezocht zal zeker bijdragen aan een voortreffelijke show!