Sfeervolle posters voor een café

Is jouw café na de coronacrisis toe aan innovatie? Of zie je nu de kans om je droom waar te maken en ga je je eigen koffietent of eethuis beginnen? Door enkele smaakvolle posters in je horecagelegenheid op te hangen kun je op een makkelijke en betaalbare manier een aangename sfeer creëren. Grote platen aan de muur kunnen je klanten het gevoel geven dat jouw café helemaal ‘hun’ plekje is. Kijk eens bij de online decorwinkel https://dearsam.nl/ en je komt de volgende indrukwekkende posters tegen.

1. Landschapsposters

Als je de pech hebt dat je koffiehuis niet op een premiumlocatie ligt, kan het uitzicht naar buiten tegenvallen. Je klanten kijken dan bijvoorbeeld recht tegen een eeuwige verbouwing of een brutalistisch flatgebouw aan. Jammer, maar geen ramp: decoreer een paar muren met grote landschapsposters en voilà, je hebt zojuist een stel nieuwe ‘vensters’ in je café gecreëerd. Vensters die uitkijken op een mistig bos, een ijzig bergmassief of een exotisch palmenstrand geven je gasten even de illusie dat ze níet in jouw koffietent in Tietjerksteradeel zitten.

2. Studio France

Een eersteklas keuze voor veel cafés zijn de ‘Studio France’ posters, ook verkrijgbaar op de website van Dear Sam. Dat zijn voorstellingen van de hoogtepunten van alles wat met de Franse cultuur te maken heeft: zeefdrukken van Matisse, art deco schilderijen, en chique zwart-witfoto’s van taferelen in Parijs. Natuurlijk zijn deze posters het best op hun plek in een gelegenheid waar koffie en Franse gebakjes geserveerd worden, maar ook andere horecagelegenheden knappen flink op van een tactvol gekozen Studio France-poster.

3. Abstracte kunst

Posters waarop abstracte kunst staat afgebeeld tonen monochrome vlakken, uitgesmeerde verfpatronen of soms maar een paar zwarte lijnen op een witte achtergrond. Er wordt wel gezegd dat de meest ongrijpbare kunst de beste kunst is. Als je het eens bent met die gedachte, en je gaat een café met een culturele edge oprichten, dan kunnen deze posters van Dear Sam zo maar de perfecte keuze voor jou zijn. Je gasten kunnen gegarandeerd hun ogen niet van deze wonderlijke verwrongen platen afhouden.

4. Posters van planten en bloemen

Een paar grote opvallende kamerplanten in het café maken de ruimte rustig, positief en gezellig. Het nadeel: ze nemen zo veel ruimte in beslag. Bovendien hebben planten onderhoud nodig, en ze kunnen doodgaan. Zeker in een donker café is dat een reële mogelijkheid. De oplossing? Investeren in planten die tweedimensionaal zijn, nooit doodgaan en nog minder kosten dan een monumentale gatenplant. De ‘Botanical Prints’-sectie van Dear Sam staat vol met de mooiste posters van palmen, cactussen, bloemen en bladeren. Dat is nog eens slim vergroenen!

5. Quotes

Eén enkele poster met daarop een citaat dat echt aankomt kan de dag van jouw gasten beslist opfleuren. Er zal ongetwijfeld een poster zijn met daarop een quote die aansluit bij jouw eigen levensvisie en die je graag aan je bezoekers zou willen meegeven. Wat dacht je van de motiverende spreuken ‘Don’t look back’, ‘Be the change you want to see’, en ‘All we have is now’? En als dat te filosofisch is voor jouw clientèle, dan kun je natuurlijk ook voor ‘But first, coffee’ of ‘Wine not?’ gaan: er is geen betere plek voor dit soort posters dan de muur van een café!