Borrelhapjes in de pub

Misschien heb je tot nu toe alleen nog maar drankjes besteld in het café. Maar wat eet je daar als je honger krijgt? Dit zijn een paar leuke menuopties om eens een keertje te bestellen.

Bitterballen

Een Nederlandse klassieker. Kleine gepaneerde ragoutballetjes die meestal met mosterd worden geserveerd. Kijk uit voor je mond – ze komen rechtstreeks uit de frituur!

Kaas

Blokjes jonge of oude kaas vormen het hartige tegenwicht voor je bittere of zoete biertje. Een heel kaasplankje kan wel vijf of meer verschillende lekkere kaassoorten bevatten: van zachte brie tot pittige blauwschimmelkaas.

Loempiaatjes

Kleine, met zoetzure saus geserveerde Oosterse hapjes. Loempia’s hebben geen gigantische voedingswaarde, maar wel een fantastisch mondgevoel door hun krokante bite. Bovendien bevatten ze als één van de weinige soorten borrelhapjes groente.

Nacho’s

Een pittige maïssnack die je deelt met je vrienden. Zeker bij een Mexicaans biertje of bij een tequila zijn in hete saus gedrenkte en met hartige kaas overgoten nacho’s niet te versmaden. Sommige Nederlandse pubs serveren bovendien de legendarische sombrero’s gemaakt van mais.

Bittergarnituur

Een compleet bittergarnituur telt als een maaltijd vóór de maaltijd. Proef met je vrienden van alle bovenstaande hapjes, en verder van worst, frituursnacks, brood met knoflookboter en meer lekkers. Zo houd je het wel vol in de pub.

Previous article

Vermaak in de pub

Next article

Brits pub food