De beste locatie om een nieuw café te beginnen

We leven in gekke tijden, waarin de ene lockdown de andere op lijkt te volgen. Dit betekent voor de horeca nogal wat gepuzzel. Waar veel horecaondernemers het niet allemaal even gemakkelijk hebben, zijn er ook mensen die een lockdown juist als het perfecte moment zien om een nieuw café te openen. Zo’n ambitieus plan begint natuurlijk allemaal met het vinden van de juiste werkruimte. Op https://workaround.io/nl kun je terecht voor allerlei soorten ruimtes, met elk zo hun eigen voordelen. De vraag voor jouw café is natuurlijk vooral: Wat is de beste locatie?

1. Denk na over psychologie, niet demografie

Natuurlijk spelen demografische factoren een rol wanneer je op zoek bent naar de juiste locatie voor jouw café. Maar factoren zoals inkomen en leeftijd zijn vaak gedateerd wanneer het aankomt op gegevens voor een succesvolle horecaonderneming.

Je kunt beter focussen op de psychologie en in gesprek gaan met mensen in de buurt, om te ontdekken hoe je potentiële gasten denken. Ga op zoek naar wat mensen te zeggen hebben over jouw ‘merk’ en je concept, dat verteld je meer dan demografische gegevens.

2. Bezuinig niet op locatie

Een goede locatie is vaak prijzig. Toch wil je niet bezuinigen op je locatie. Goedkope locaties zijn vaak goedkoop met een reden. Zorg dat je het kunt betalen en ga voor die toplocatie, het betaalt zich uiteindelijk vanzelf terug.

3.Wees toegankelijk én zichtbaar

Zoek een locatie waar je eenvoudig kunt komen vanaf de grote wegen. Het moet een toegankelijke entree hebben en voldoende parkeermogelijkheden in te buurt. Mensen haken snel af als iets moeilijk wordt, en dan gaan je klanten naar de concurrentie waar ze wel makkelijk kunnen komen.

Zorg er ook voor dat je locatie goed te zien is! Als je niet zichtbaar bent, kunnen klanten je niet vinden.

4. Ga je kopen of huren

Ben je van plan iets te doen voor langere tijd, dan is kopen wat voor jou. Huren is beter voor de korte termijn. Het voordeel van huren is dat je niet opdraait voor de eventuele gebreken in je huurruimte. Kopen is een aanzienlijke investering, maar de onroerend goed stijgt vaak in waarde.

5. Wat wordt je ontwerp?

Werk samen met een ervaren architect, die weet hoe een ruimte maximaal benut kan worden. Zo wordt jouw café aantrekkelijk en efficiënt. Met een goed ontworpen bar zal je personeel makkelijker kunnen werken en een keuken draait beter wanneer er goed is nagedacht over de indeling. Het eetgedeelte wil je zodanig hebben ingedeeld dat de serveerders makkelijk overzicht kunnen houden en je klanten de wc kunnen vinden.