Brits pub food

In steeds meer Nederlandse cafés kan je tegenwoordig een goede hartige hap krijgen. Maar hét land dat bekend staat om zijn ‘pub food’ is natuurlijk Engeland. Als je daar de halve dag in de kroeg hangt terwijl je naar paardenraces of voetbalwedstrijden kijkt, dan bestel je één van deze calorierijke maaltijden.

Fish & Chips

Misschien wel hét Engels fastfoodgerecht. Vis in beslag met remouladesaus of azijn en grote frieten. Het vitamine-aspect ontbreekt hier, maar dat het vult is zeker.

Scotch eggs

Deze snack lijkt op de Groningse eierbal. Het is een ei dat in een mengsel van worstvlees en kruiden is ingepakt, vervolgens wordt gepaneerd en daarna in de frituur wordt gegooid. Eet er niet te veel of je hebt de volgende dag spijt.

Bangers and mash

Stevige worstjes die opgediend worden met grof gestampte aardappelpuree en erwtjes, eventueel opgeleukt met jus en gebakken uitjes. Na een bord bangers en mash kan je er de rest van de avond tegenaan.

Pie

Geen slagroomtaart, maar een hartig pasteitje dat we in Nederland eigenlijk niet kennen. Een stevige korst van deeg verbergt een heerlijk stoofpotje van rund- of varkensvlees, niertjes, vis of kaas. Eet de pie met ketchup en je wil er direct nog één bestellen.

Previous article

Borrelhapjes in de pub

Next article

Mede