Wanddecoratie in pubs en cafés

Er zijn ontzettend veel verschillende soorten cafés in Nederland. Ze trekken allemaal hun eigen publiek en dat heeft alles met uitstraling te maken. Bij de inrichting van een café is de wanddecoratie erg bepalend voor de algehele ambiance. Dit begint al aan de buitenkant in de vorm van uithangborden.

Er zit een groot verschil in een kroeg waarin gefeest wordt of een grand café waar de gasten vooral komen om rustig koffie te drinken. In een café waar bepaalde muziek wordt gedraaid zie je vaak posters van verschillende bands aan de muur hangen. In chique bars zijn het meestal abstractere posters die rust uitstralen. Tevens wordt er in pubs veel gebruik gemaakt van spiegels aan de wand. Een spiegel geeft de illusie dat een ruimte groter is dan in werkelijkheid het geval is.

Bij de keuze voor een spiegel of een lijst voor een poster zal door de eigenaar gekeken worden naar materiaal en een vorm dat bij de rest van het interieur past. Bij nl.bgastore.be is er een uitgebreid assortiment van alle stijlen; klassiek, modern en ook excentrieke exemplaren.

Wanneer er gekozen is voor een bepaalde vormgeving zie je dit vaak ook terug in de toiletruimtes. Hierbij zijn de spiegels wederom erg belangrijk met betrekking tot de uitstraling van de ruimte.

Internationale stijlen

Nederlanders staan erom bekend dat het echte reizigers zijn. Dit zie je ook terug in de inrichting van horeca gelegenheden. Er zijn heel veel restaurants waar je buitenlandse gerechten kunt eten. Hierbij gaat het vaak om buitenlandse eigenaren, maar ook in pubs en bars van Nederlanders zie je steeds meer internationale invloeden. Om een buitenlands café na te bootsen kan het zijn dat de muren juist vrij kaal gehouden worden of er wordt met felle kleuren gewerkt. Een Ierse pub herken je aan donkere muren met veel hout. Wanneer er een zuidelijke sfeer neergezet wordt, zijn het vooral hele lichte kleuren die gebruikt worden. Afbeeldingen van landschappen zetten uiteraard een duidelijk beeld neer. Zo zal je een Caribisch café herkennen aan grote posters van stranden met palmbomen aan de muur. Deze passen dan perfect bij de zomerse cocktails die er geschonken worden.