Meedoen aan een pubquiz

Een live pubquiz is misschien wel het ultieme vermaak dat je in een pub kan meemaken. Zo’n quiz zorgt voor een betere teambuilding en zet je hersenen aan het werk. En je komt er voor eens en altijd achter wie van je vrienden of collega’s de echte bolleboos binnen jullie groep is.

Een pubquiz bevat meestal rondes met vragen in veel verschillende categorieën. Vaak gaan de vragen over algemene kennis, popcultuur, nieuwsfeitjes en andere informatie waar de meeste mensen in ieder geval basiskennis van hebben. Maar er zijn ook pubquizzen met een specifiek thema, bijvoorbeeld popmuziek, Nederlandse showbizz of sport.

Een pubquiz wordt over het algemeen gepresenteerd door een spelleider die niet op zijn mondje gevallen is. Die leest de vragen op, zorgt dat de scores worden bijgehouden en roept de winnaar uit. Een pubquiz kan ondersteund worden door multimedia, zoals een presentatie op een groot scherm, muziekfragmenten en geluidseffecten.

Een pubquiz wordt soms in elkaar gezet door de uitbater van de kroeg, en soms door professionele en semiprofessionele bedrijven en evenementenorganisators. Goede pubquizzen slagen er in om een grote zaal vol (licht aangeschoten) publiek te vermaken en het een extreem geslaagde avond te bezorgen.

Next article

Vermaak in de pub